Indtast venligst dit brugernavn eller emailadresse. Instruktioner i nulstilling af kodeord vil blive emailet til dig med det samme.
Nulstil kodeord

Tilbage til loginformular

Studiekreds Johann Sebastian Bach: Johannespassion

Ved kirkens organister John Frandsen og Troels Roland og sognepræst Dorothea Glöckner

J. S. Bachs Johannespassion er et mesterværk i musikalsk og teologisk henseende. Til forskel fra de andre evangelier er det netop i Johannesevangeliet, at Jesus fremstilles som den, der aktiv styrer begivenhederne under hans tilfangetagelse og de følgende lidelser.

Mens de andre evangelister beretter om Jesu skrig på korset: ”Min Gud, min Gud hvorfor har du forladt mig?”,  overleverer Johannesevangeliet som Jesu sidste ord: ”Det er fuldbragt.”

I en række af fire aftener vil vi lytte til Bachs musik, høre om dens tilblivelseshistorie og dens baggrund. Desuden vil vi drøfte de kapitler i Johannesevangeliet, der omhandler Jesu lidelseshistorie, hans korsfæstelse og herliggørelse.

Gennem musikken og bibelske tekster kan vi reflektere over Jesu lidelser og blive mere fortrolige med to fremstående dele af vores kristne kulturarv: Bachs musik og Johannesevangeliets teologi.

Studiekredsen afsluttes med en opførelse af Johannespassionen.

De første to studiekredsaftener fandt sted i februar 2020.

De enkelte aftener har følgende struktur:

Del I: Om Johannesevangeliet (ved Dorothea Glöckner)

Kaffepause

Del II: Om Johannespassionen (ved kirkens organister og evt. sangere)

Alle studiekredse finder sted i pejsestuen i Stavnsholtkirken, Stavnsholtvej 25, Farum.

Se datoer og temaer for de enkelte studiekredsaftener i kalenderen til højre.

Studiekreds

Ingen begivenheder fundet.