Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:

Den femte evangelist - studiekreds om profeten Esajas

Fødslen i Betlehem, den særlige forbindelsen mellem Jesus og Gud, hans lidelse og død - hver detalje, der fortælles om Jesus i  Det Nye Testamente, ses af evangelisterne som opfyldelsen af gamle profetier. Og her er profeten Esajas hovedleverandør i en grad, så man har givet ham til-navnet ”den femte evangelist”.

Over fem aftener dykker vi ned i Esajasbogen i Det Gamle Testamente og trækker sporene frem gennem evangelierne til den omfattende rolle, Esajas spiller i europæisk musik - eksempelvis hviler 10 af 52  satser i Händels Messias på tekster fra  Esajas.

Vi kommer også til at overveje det rimelige i at gøre en tekst med ca 2500 på bagen, som også har sin levende og nutidige brug i den jødiske synagoge, som et kristent kildeskrift.

Studiekredsen strækker sig over 5 aftener, der holdes i præstegårdslængerne ved Farum Kirke.

Forløbet sluttes af med at vi synger julen ind i Farum Kirke søndag 8. december. Man kan deltage i hele forløbet eller de gange, hvor det passer ind.

Desuden holdes tre aftengudstjenester kl. 19.30 i Farum Kirke hvor tekster fra Esajas bringes i spil: Torsdagene  10. oktober (”Offeret”), 31. oktober (”Tjeneren”) og 14. november (”Frelseren”).

Gudstjenesterne er offentlige og ikke del af studiekredsen, men løst knyttet til den. Der prædikes over tekster fra Esajasbogen, og der indgår musik og salmer med inspiration fra Esajas.

Studiekredsen holdes af sognepræsterne Nils Wildschiødtz og Jan Asmussen.

Deltagelse i studiekredsen kræver ingen tilmelding, og man kan springe de gange over, hvor man eventuelt er forhindret.

Hvis du har lyst til at få tilsendt et mere udførligt oplæg til studiekredsen og en hjælp til at læse teksten, kan du sende en mail til Jan Asmussen (jsas@km.dk)'

DOWNLOAD FOLDER OM STUDIEKREDSEN