Indtast venligst dit brugernavn eller emailadresse. Instruktioner i nulstilling af kodeord vil blive emailet til dig med det samme.
Nulstil kodeord

Tilbage til loginformular

Sorggruppe

Alle, der har mistet et nærtstående menneske tilbydes i Farum Sogn et sorggruppeforløb. Det foregår i lokalerne ved Stavnsholtkirken, og ledes af en af sognets præster.

Sorggruppe er sjælesorg og ikke terapi. Sorgen er et grundvilkår og ikke en sygdom, der skal behandles. Den skal bæres.

I sorggruppen deler vi de mange tanker, et tab afstedkommer.

Nå vi mister, spørger de fleste: Hvorfor? Hvorfor netop ham eller hende? Hvorfor nu og hvorfor skal dette ramme mig?

Og vi kan netop ikke få svar, men i sorggruppen kan vi få et rum, hvor der er tid, lydhørhed og nænsomhed til at dele alt det, som tabet afstedkommer.

Det er ikke sorgen, der er problemet men tabet. For sorg er en kærlighed, der består hen over dødens grænse. Derfor er målet ikke at komme videre men at leve med sorgen og finde sin vej eller sit ståsted nu, hvor så meget er forandret i ens liv.

Når vi åbner os for sorgen, erfarer vi, at vi ikke ville være den savnede foruden, selvom vi var blevet forskånet for det store savn. Og i denne sammenhæng kan det være sorgen, der rummer kraften til at leve med tabet.

Det kan være en stor hjælp at kunne fortælle sin historie til et menneske, man ikke skal passe på eller beskytte og som kender det fra sit eget liv.

For deltagerne kræver det kræfter og lyst til at dele tanker med andre, der kender til at miste.

Mange tanker er fælles og genkendelige, men sorgen er lige så forskellig som det liv, der gik forud. I gruppen vil man både kunne spejle sig i andres fortællinger, men også erfare, hvor forskelligt sorg erfares. Det er ikke stedet for ”gode råd” men et rum til at være den, man er, med de tanker og følelser, tabet har afstedkommet.

Sorggruppen består af en mindre gruppe, der mødes gennem nogle måneder og taler og lytter til hinanden. Gruppen ledes af en af sognets præster, der alle har stor erfaring med at møde mennesker, hvor livet er svært.

Sorggruppen er et fortroligt rum, hvor der er gensidig tavshedspligt, så alle kan tale frit. Alle er velkomne uanset kirkelig tilknytning.

Farum Sogn tilbyder regelmæssigt sorggrupper. Du er altid velkommen til at kontakte en af præsterne og høre nærmere om næste sorggruppe. Deltagelse er gratis.