Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Ingen slipper for sulten

Ingen slipper. Ikke toårige Frank med den unaturligt store mave, den stærke tømrer Hardons Jere, og heller ikke Godfrey Jere på 93 år. Alle sulter.

Fra omkring oktober og et halvt år frem lever de på gode dage af ét måltid mad.

De bor alle i Chandalala - en lille landsby i det nordlige Malawi, hvor 264 personer lever, men hvor meget lidt spirer efter fire år med dårlig høst. Nu har 79-årige Dafress Mhango og hendes mand kun 50 kilo majs tilbage. To måneders mad og så usikkerhed: ”Måske dør jeg.”

Hårdt arbejde - hver dag

Hver dag står solen op omkring kl. 6 i Chandalala. Det samme gør beboerne - nogle står endda op i skumringen endnu tidligere. De første kølige timer tidligst på dagen skal udnyttes. De fleste bruger timerne på at ordne deres jord: De renser den for knolde, rødder og grene. Imens marken bliver friseret, tager kvinderne opvasken og fejer gårdspladsen. Bagefter henter kvinderne vand i forskellige vandhuller. Vandet skal bruges til at vaske op med, tage bad i og lave mad af over bål med. Når det i lange perioder kun bliver til ét måltid, bliver det spist lige før solnedgang.

Fremtidsdrømme for børnenes skyld

Nogle i landsbyen sætter tempoet ned efter de aktive morgentimer. Men det gælder ikke for Hardons Jere. Han drømmer om, at sine børn kan gå i skole uden at sulte. Derfor knokler han og drømmer om at få en ekstra indtægt som tømrer.

Læs hele historien her

Meld dig som indsamler her