Du er her: 

Kirkedag 2. september 2018

- med højmesse og foredraget: ”Iran indefra” og iransk frokost

Vi vil fejre gudstjeneste sammen og efterfølgende lytte til foredraget ”Iran indefra” og afslutte med en lækker iransk frokost. Dagens foredrag holdes af Søren Bonde, der er professionel vagabond. Foredraget, der holdes under overskriften, ”Iran indefra”, byder på inspirerende beretninger om både det moderne Iran og om det gamle Persien. Især sporene af det gamle persiske rige kan lede os ind i den gammeltestamentlige verden. Få lande fremkalder så mange forskellige billeder og reaktioner: Ayatollah Khomeini, kvinder i chador, revolution og studenteroprør, sanktioner, muslimske fundamentalister og atomprogram. Billederne og fordommene er mange, og de danner et skævt og negativt indtryk af Iran og dets befolkning. >p>F.eks. er Iran slet ikke arabisk, som mange tror, og landet er bestemt ikke fyldt med islamiske fundamentalister eller kvinder indhyllet i burka,

Smag på Iran

Efter foredraget skal vi også "smage" på Iran, når "Ishtar - de etniske rødstrømper" sætter forskellige mellemøstlige retter på buffeten. Det er mad med smag og sjæl, som vores mødre og bedstemødre lavede den, fortæller kvinderne bag Ishtar. Alle kokkene bag Ishtar har mellemøstlig baggrund og bruger autentiske opskrifter fra deres hjemlande.

Klik her og se billeder af Ishtars mad og kokkene bag

Praktiske oplysninger - tilmeldingsfrist er rykket til fredag 24. august

Alle er velkomne til foredraget, som er gratis.

Der bedes om tilmelding til spisning til kirkekontoret på kontor@farumsogn.dk  eller telefon 70272585 hverdage 9 - 13 senest fredag 24. august. Der er et begrænset antal pladser til frokosten, så snarlig tilmelding tilrådes.

Frokosten koster 50 kroner, som kan betales på dagen.

Program

10.00: Højmesse i Stavnsholtkirken eller Farum Kirke

11.15 - 11.30: Stående kirkekaffe

11.30 - 13.15: Foredrag: ”Iran indefra” ved Søren Bonde

13.30: Frokost med traditionel iransk mad