Salmer i farver

Med sit symbolske sprog er mange salmer meget billeddannende og farverige. I dette projekt vil vi arbejde med tre morgensalmer, der egner sig til at blive udtrykt og illustreret i akvarel.

”Lyset” er et gennemgående tema i projektet. Dels fordi lyset er et centralt symbol i kristendommen og i mange salmer og dels fordi opmærksomhed på lyset også er en essentiel del af akvarelteknikken.  Kirkens underviser er kirke- og kulturmedarbejder Doris Pihl Linkenkær i samarbejde med akvarelkunstner Karen Borch.

Indholld

• Vi synger de tre udvalgte salmer i kirken med akkompagnement af en af kirkens organister.
  • Vi fordyber os i salmernes brug af billeder og deres betydning.
  • Vi lærer om akvarelteknik og illustrerer salmerne.
  • Eleverne præsenterer deres billeder og vi samler op på formidlingen af salmerne og akvarelteknikken.

: Salmer i farver
Målgruppe: 5. – 9. klasse
Fag: Musik, billedkunst, dansk, kristendomskundskab
Lektioner: 2-3 dobbelttimer
Sted: Kirken
Periode: Hele året
Undervisere: Akvarelkunstner og illustrator Karen Borch samt kirke- og kulturmedarbejder Doris Pihl Linkenkær

Projektet er gratis og henvender sig til alle skoler i Farum.