Indtast venligst dit brugernavn eller emailadresse. Instruktioner i nulstilling af kodeord vil blive emailet til dig med det samme.
Nulstil kodeord

Tilbage til loginformular

Påskens drama i tableauer

Gennem fremstilling af tableauer over påskens drama fordyber eleverne sig i påskens dramatiske fortælling og kan efter projektet knytte fortællingens højdepunkter til de enkelte helligdage i påsken.

Indhold

• Påskens dramatiske fortælling genfortælles opdelt i fem-seks afsnit. Fortællingen giver eleverne overblik over betydningen af de forskellige helligdage i påsken og deres forbindelse til påskefortællingens forløb.
  • Klassen inddeles i fem-seks grupper, der hver opbygger et tableau (en opstilling i en lille kasse) over ét af afsnittene. Fremstillingen af tableauet giver et indgående kendskab til de forskellige personer, der optræder i fortællingen og til den symbolske betydning af nogle af genstandene. Til fremstillingen af tableauerne anvendes blandt andet forskellige genbrugsmaterialer som eleverne er med til at indsamle på forhånd.
  • Som afslutning genfortæller eleverne selv historien for deres klassekammerater i en vandring mellem tableauerne.
  • Projektet kan også gennemføres med udgangspunkt i juleberetningen.

Målgruppe: 2. - 7. klasse
Fag: Kristendom, dansk, billedkunst, design
Tidsforbrug: 5 timer
Sted: Kirken