Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:

Luther og reformationen

Vi tilbyder et undervisningsforløb, der gør reformationen og Martin Luther nærværende for eleverne. Et nyt billede af mennesket, et nyt billede af verden og af samfundets autoriteter - det var, hvad reformationen førte med sig.

Med Martin Luthers egen dramatiske livshistorie som ledetråd dykker vi ned i renæssancens nybrud og trækker sporene frem til i dag.

Projektet kan inddrage flere elementer:

Undervisning på skolen: Her vil vi over flere timer gå i dybden med reformationen gennem inddragelse af film, fortælling samt salmer og enkle tekster af Luther m.m.

Et klassebesøg i kirken: Her vil vi se på konkrete udtryk i rummet for, hvordan reformationen ændrede kirken i Danmark. Vi ser f.eks. på altertavlen, der er en såkaldt ”katekismus-altertavle” og på prædikestolen. Begge er fra 1599 og udtrykker centrale pointer i Luthers opgør med datidens kirkelige autoriteter og i hans formidling af kristendommen.

Målgruppe: 5. - 10. klasse
Fag: Dansk, historie, kristendomskundskab
Tidsforbrug: Efter aftale
Sted: Skolen og kirken
Periode: Hele året
Underviser: Sognepræst Jan Asmussen

Projektet er gratis og henvender sig til alle skoler i Farum.

Læringsmål:

Projektet er udviklet med henblik på at opfylde flere af læringsmålene på de forskellige klassetrin og i de forskellige fag som projektet dækker. Ved tilmelding tilsendes læringsmålene for det relevante klassetrin/de relevante fag ligesom projektet tilpasses den aktuelle klasse i samarbejde med læreren.