Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Luther og reformationen

Vi tilbyder et undervisningsforløb, der gør reformationen og Martin Luther nærværende for eleverne. Et nyt billede af mennesket, et nyt billede af verden og af samfundets autoriteter - det var, hvad reformationen førte med sig.

Med Martin Luthers egen dramatiske livshistorie som ledetråd dykker vi ned i renæssancens nybrud og trækker sporene frem til i dag.

Projektet kan inddrage flere elementer:

Undervisning på skolen: Her vil vi over flere timer gå i dybden med reformationen gennem inddragelse af film, fortælling samt salmer og enkle tekster af Luther m.m.

Et klassebesøg i kirken: Her vil vi se på konkrete udtryk i rummet for, hvordan reformationen ændrede kirken i Danmark. Vi ser f.eks. på altertavlen, der er en såkaldt ”katekismus-altertavle” og på prædikestolen. Begge er fra 1599 og udtrykker centrale pointer i Luthers opgør med datidens kirkelige autoriteter og i hans formidling af kristendommen.

Målgruppe: 5. - 10. klasse
Fag: Dansk, historie, kristendomskundskab
Tidsforbrug: Efter aftale
Sted: Skolen og kirken
Periode: Hele året
Underviser: Sognepræst Jan Asmussen

Projektet er gratis og henvender sig til alle skoler i Farum.

Læringsmål:

Projektet er udviklet med henblik på at opfylde flere af læringsmålene på de forskellige klassetrin og i de forskellige fag som projektet dækker. Ved tilmelding tilsendes læringsmålene for det relevante klassetrin/de relevante fag ligesom projektet tilpasses den aktuelle klasse i samarbejde med læreren.