Indtast venligst dit brugernavn eller emailadresse. Instruktioner i nulstilling af kodeord vil blive emailet til dig med det samme.
Nulstil kodeord

Tilbage til loginformular

Kirkerummet fortæller historie

Alle klasser indbydes til at besøge Farum Kirke eller Stavnsholtkirken og gå på opdagelse i kirkerummet og høre nogle centrale bibelhistorier, der knytter sig til kirkerummet og dets inventar og udsmykning.

Det er også muligt efter aftale at komme forbi en af de to kirker med en klasse på egen hånd.

• Vi taler om kirkebygningens historie og dens forandring gennem tiden.
  • Vi går på opdagelse i kirkerummet og hører om, hvad inventar og genstande bruges til i gudstjenestens liturgi og i ritualer.
  • Nogle centrale bibelhistorier genfortælles med udgangspunkt i alter, døbefont og prædikestol.

Projektet kan integreres i et længere forløb, hvor der arbejdes praktisk med kirkebygningens arkitektur, f.eks. i håndværk og design, billedkunst eller sløjd.

Målgruppe: 0. - 7. klasse
Fag: Kristendom, dansk, historie og eventuelt H/D, billedkunst eller sløjd
Tidsforbrug: 1 - 5 timer afhængig af det aftalte indhold
Sted: Farum Kirke eller Stavnsholtkirken
Periode: Hele året
Underviser: Kirke- og kulturmedarbejder Doris Pihl Linkenkær

Projektet er gratis og henvender sig til alle skoler i Farum.

Læringsmål:

Projektet er udviklet med henblik på at opfylde flere af læringsmålene på de forskellige klassetrin og i de forskellige fag som projektet dækker. Ved tilmelding tilsendes læringsmålene for det relevante klassetrin/de relevante fag ligesom projektet tilpasses den aktuelle klasse i samarbejde med læreren.