Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:

Fest og fællesskab i skulptur

I dette projekt vil vi arbejde med vores billeder af fællesskaber og med fællesskabets dynamik.Udgangspunktet for dette arbejde er Jesu lignelse om Det store gæstebud.

Vi vil udforske temaet ved at lave skulpturer og iscenesætte dem i et tableau, der illustrerer en fest og samspillet mellem gæsterne til festen.

Jesus bruger mange gange ”Festen” som et billede på Himlen og på det himmelske fællesskab, hvor der vendes op og ned på alt. Hvor den mindste er den største og dem, der er lavest, kommer til at sidde til højbords. Men hvad sker der til en fest, hvor der er vendt op og ned på det hele? Det vil vi undersøge i fællesskab igennem arbejdet med vores egne skulpturer og gennem samarbejdet om den store fest, der kommer til at afslutte projektet.

Projektet ledes af billedkunstner Tine Hecht-Pedersen i samarbejde med sognepræst Jan Asmussen og kirke- og kulturmedarbejder Doris Pihl Linkenkær.

Indhold:

• Lignelsen om det store gæstebud genfortælles og tematiseres i forhold til projektets tema.
  • Alle går en tur ned til Farum Sø og indsamler grene til fremstilling af skulpturerne.
  • Gipsteknikken introduceres og alle lærer at blande gips og konstruere en skulptur af grene og gips. Der arbejdes intenst med skulpturerne under individuel vejledning fra billedkunstner Tine Hecht.
  • Projektet afsluttes ved, at alle i samarbejde stiller figurerne op i et stort tableau, der forestiller en fest. Alle præsenterer deres skulptur og der samtales om skulpturernes udtryk og samspil i festen.

Projekt: Fest og fællesskab i skulptur
Målgruppe: 5. - 8. klasse
Fag: Kristendom, dansk, billedkunst
Tidsforbrug: 5 timer
Sted: Farum Kirke (gårdspladsen)
Periode: Maj eller august måned
Undervisere: Tine Hecht-Pedersen i samarbejde med sognepræst Jan Asmussen og kirke- og kulturmedarbejder Doris Pihl Linkenkær

Læringsmål:

Projektet er udviklet med henblik på at opfylde flere af læringsmålene på de forskellige klassetrin og i de forskellige fag som projektet dækker. Ved tilmelding tilsendes læringsmålene for det relevante klassetrin/de relevante fag ligesom projektet tilpasses den aktuelle klasse i samarbejde med læreren.

Projektet er gratis og henvender sig til alle skoler i Farum.