Indtast venligst dit brugernavn eller emailadresse. Instruktioner i nulstilling af kodeord vil blive emailet til dig med det samme.
Nulstil kodeord

Tilbage til loginformular

Englebilleder og englesang

Projektet lægger op til, at eleverne gennem fortælling, billedkunst, sang og musik fordyber sig i billedet af engle gennem tiderne.

• Dialog og fælles refleksion over egne forestillinger og spørgsmål om engle.
  • Genfortælling af historier om engle fra Biblen med udgangspunkt i englebilleder fra forskellige perioder i kunsthistorien og i kristendommens historie. Her inddrages også forestillinger om engle i jødedommen og andre religioner.
  • Eleverne fremstiller engle af forskellige materialer og skriver en historie om deres egen engel.
  • Eleverne synger to salmer om engle.
  • Efter aftale kan klassen deltage i morgensang i Stavnsholtkirken, hvor de samme salmer synges. Her vil der også være mulighed for at udstille elevernes værker.

Læringsmål:

Projektet er udviklet med henblik på at opfylde flere af læringsmålene på de forskellige klassetrin og i de forskellige fag som projektet dækker. Ved tilmelding tilsendes læringsmålene for det relevante klassetrin/de relevante fag ligesom projektet tilpasses den aktuelle klasse i samarbejde med læreren.

Projekt: Englebilleder og englesang
Målgruppe: 4. - 7. klasse
Fag: Musik, Kristendom, dansk, billedkunst, håndværk og design
Lektioner: Aftales nærmere
Sted: Skolen og kirken
Periode: Hele året
Underviser: Kirke- og kulturmedarbejder Doris Pihl Linkenkær

Projektet er gratis og henvender sig til alle skoler i Farum.