Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:

Englebilleder og englesang

Projektet lægger op til, at eleverne gennem fortælling, billedkunst, sang og musik fordyber sig i billedet af engle gennem tiderne.

• Dialog og fælles refleksion over egne forestillinger og spørgsmål om engle.
  • Genfortælling af historier om engle fra Biblen med udgangspunkt i englebilleder fra forskellige perioder i kunsthistorien og i kristendommens historie. Her inddrages også forestillinger om engle i jødedommen og andre religioner.
  • Eleverne fremstiller engle af forskellige materialer og skriver en historie om deres egen engel.
  • Eleverne synger to salmer om engle.
  • Efter aftale kan klassen deltage i morgensang i Stavnsholtkirken, hvor de samme salmer synges. Her vil der også være mulighed for at udstille elevernes værker.

Læringsmål:

Projektet er udviklet med henblik på at opfylde flere af læringsmålene på de forskellige klassetrin og i de forskellige fag som projektet dækker. Ved tilmelding tilsendes læringsmålene for det relevante klassetrin/de relevante fag ligesom projektet tilpasses den aktuelle klasse i samarbejde med læreren.

Projekt: Englebilleder og englesang
Målgruppe: 4. - 7. klasse
Fag: Musik, Kristendom, dansk, billedkunst, håndværk og design
Lektioner: Aftales nærmere
Sted: Skolen og kirken
Periode: Hele året
Underviser: Kirke- og kulturmedarbejder Doris Pihl Linkenkær

Projektet er gratis og henvender sig til alle skoler i Farum.