Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:

Året rundt - højtiderne fortæller historie

Folkekirken har sin egen kalender som kaldes ”kirkeåret”, der rummer alle kirkens højtider. Kirkeåret begynder første søndag i advent.

Med udgangspunkt i kirkeåret vil vi dette projekt vi genfortælle højtidernes centrale bibelhistorier og se på sammenhængen mellem dem. Projektet vil også give en kronologisk fremstilling af Jesu liv.

Indhold:

• Alle får udleveret et årshjul i karton, som vi skriver og tegner i løbende.
  • Vi taler om årstiderne og skoleferierne og illustrerer dem i årshjulet.
  • De centrale bibelhistorier genfortælles kronologisk én ad gangen. Efter hver enkelt fortælling taler vi om den tilknyttede højtid og dens traditioner og illustrerer højtiden og fortællingen i årshjulet.
  • Som afslutning repeteres kirkeåret og vi synger nogle af de kendte højtidssalmer.
  • Alle eleverne får deres eget årshjul med hjem.

Målgruppe: 2. - 7. klasse
Fag: Kristendomskundskab, dansk, evt. musik
Tidsforbrug: 4 timer
Sted: Skolen eller kirken
Periode: Hele året
Underviser: Kirke- og kulturmedarbejder Doris Pihl Linkenkær

Projektet er gratis og henvender sig til alle skoler i Farum.

Læringsmål:

Projektet er udviklet med henblik på at opfylde flere af læringsmålene på de forskellige klassetrin og i de forskellige fag som projektet dækker. Ved tilmelding tilsendes læringsmålene for det relevante klassetrin/de relevante fag ligesom projektet tilpasses den aktuelle klasse i samarbejde med læreren.