Året rundt - højtiderne fortæller historie

Den kristne kirke har sin egen kalender som kaldes ”kirkeåret”. Kirkeåret begynder 1. søndag i advent. I dette projekt vil vi med udgangspunkt i kirkeåret skabe overblik over højtidernes centrale bibelhistorier og se på sammenhængen mellem dem. Projektet vil give en kronologisk fremstilling af Jesu liv og samtidig knytte det til formuleringen af den kristne tro. Projektet vil også referere til årstidernes gang.

Indhold:

• I grupper tegner alle deres eget årshjul og placerer årstider, skoleferier og højtider på årshjulet. Årshjulet gennemgås i fællesskab og gøres færdige i grupperne.
  • De centrale bibelhistorier genfortælles kronologisk. Efter hver enkelt fortælling er der tid til at dekorere den tilknyttede højtid på årshjulet.
  • Samtale om kirkeårets betydning i formuleringen af den kristne tro og årstidernes symbolske betydning for højtiderne.
  • Som afslutning kan kirkeåret repeteres i sang ved at synge en central salme fra hver højtid.

Målgruppe: 2. - 7. klasse (afhængig af det aftalte indhold).
Fag: Kristendom, dansk, evt. musik
Lektioner: 1 – 2 dobbelttimer afhængig af det aftalte indhold
Sted: Skolen
Periode: Hele skoleåret
Underviser: Kirke- og kulturmedarbejder Doris Pihl Linkenkær

Projektet er gratis og henvender sig til alle skoler i Farum.