Nyt børnekor for sangglade børn hver onsdag 15.30

KAN DU LIDE AT SYNGE? Så har du nu chancen for at være med i et NYT KOR hvor vi skal blive rigtig gode til at SYNGE og synge SAMMEN - og vi skal også LEGE og spille SKUESPIL og OPTRÆDE. Koret er for ALLE BØRN i 3. - 6. klasse og det ledes af Eja Scharling.

Nyt børnekor for sangglade børn

”Der er noget sjovt og dejligt ved at lave lyde med sin krop, og det ligger nok dybt i os alle fra vi er helt bittesmå,” fortæller Eja Scharling, der er den nye dirigent for børnekoret. ”Vi har alle et behov for at udtrykke os, og det kan vi gøre igennem sang. Mange tror, at kor kun er at stå og synge pænt på snorlige rækker. Men at synge er netop at bruge hele kroppen, og det er vigtigt at gøre, hvis vi vil blive dygtige til at synge. Derfor fylder bevægelse, leg og drama også en stor del af korprøverne. Men målet vil altid være at lave god musik til glæde for andre.”

Der vil være en del, der allerede kender Eja Scharling. Hun er nemlig lærer på Solvangskolen, hvor hun har ledet skolens børnekor i 21 år.

Vi skal optræde i byens flotteste koncertrum

"Mange børn synes, det er sjovt at optræde, og det kommer kirkens børnekor også helt naturligt til. Vi har  adgang til byens flotteste koncertrum, de to kirker. Og dem glæder jeg mig meget til at optræde i," fortæller Eja. "Første gang bliver til Luciagudstjenesten i Farum Kirke 10. december. Senere vil der komme mange andre muligheder for at optræde og være en del af kirkens højtider, hvor koret vil indgå sammen med kirkens øvrige professionelle musikere.”

Det gode ved kor er, at der er plads til alle, forklarer Eja: ”De, der har lyst til at synge solo, kan prøve det, og de, der har det bedst med at synge som del af en gruppe, kan gøre det.”

Et åndehul i en travl hverdag

”At komme til korprøve onsdag eftermiddag vil være et åndehul i en ellers travl skolehverdag. Hver korprøve starter med at vi hygger os med lidt saft og kiks,” fortæller Eja. ”Igennem arbejdet med dejlige sange vil vi også lære noder og rytmer og få kendskab til alle musikkens områder, men det vigtigste vil være at opleve sangglæde i fællesskab.”

Korweekender med overnatning

Fællesskabet er også en vigtig del af korlivet, og derfor planlægger Eja, at koret skal holde korweekender med overnatning i kirken, hvor der er god tid til at synge en masse gode sange og hygge sig med hinanden.

Praktisk information om koret

Alle er velkomne til at komme forbi Stavnsholtkirken en onsdag kl. 15.30 og prøve, hvordan det er at synge i kor. Man kan også høre mere hos korleder Eja Scharling på tlf. 5043 3935 eller eja.scharling@gmail.com eller hos kirke- og kulturmedarbejder Doris Pihl Linkenkær på tlf. 4172 8453 eller dpl@farumsogn.dk.

Korleder Eja Scharling: Velkommen til kor!

Luciagudstjeneste 2016