Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 
torsdag26nov2020

Foredrag ved Asger Baunsbak: Møder med mennesker fra krigens tid til i dag

torsdag26nov2020 kl. 19:30 - 21:30

Asger Baunsbak voksede op på Nårup Mark, 10 km. syd fra Holbæk. Han voksede op på et husmandssted med en politisk engageret far, der lærte ham, at et menneske bliver klogere af at diskutere med den, man er uenig med.

Han gik i 2. klasse, da Danmark blev besat 9. april 1940 og husker besættelsestiden tydeligt. Danmark blev befriet for 75 års siden, men den kolde krig førte til en ny og endnu større frygt for fremtiden med fremkomsten af atombomben.

”Mit liv har formet sig således, at jeg har mødt og talt med mange af de mennesker, der spillede en hovedrolle under besættelsen. Det gælder Erik Scavenius, Hal Koch og Jens Rosenkær, men også Martin A. Hansen, Poul Nyboe Andersen, Berthel Dalgaard og Jørgen Jørgensen, der blev mine venner. Jeg sad i Folketinget med dem i 1958, hvor jeg også talte med Hans Hedtoft og H.C. Hansen. Jeg fik et venskab med Busch-Jensen, som måtte genindføre dødsstaffen i forbindelse med retsopgøret efter 2. verdenskrig, som jeg havde mange samtaler med, da han på sine ældre dage boede på Solgaven i Farum.”

Asger Baunsbak vil fortælle om alle disse folk ud fra sit møde med dem.

Foredraget finder sted i Stavnsholtkirken.