Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 
onsdag04nov2020

"Kom, lad os løbe" - en oplæsningskoncert over Højsangen

onsdag04nov2020 kl. 19:30 - 20:30

En oplæsningskoncert i Stavnsholtkirken, hvor Højsangen i sin helhed og nøje udvalgte bibelske og verdslige tekster bliver læst og dramatiseret af skuespiller, Thure Lindhardt og indhyllet i musik og lydbilleder af pianisten og komponisten, Søren Gemmer.

På grund af corona har vi desværre begrænset plads i Stavnsholtkirken. Der kan være op til 160 gæster.

Ord og musik mødes her i en tværkunstnerisk omsmeltning af værket, hvor Lindhardts distinkt nærværende læsning møder sakrale klaverklange, iturevne reallyde og livesamplinger af den talende stemme,og hvor kirkerummet fyldes med kvadrofonisk lyd både for og bag publikum.

Thure Lindhardt og Søren Gemmer fortæller om opførelsen:

Vi har siden, vi indledte vores samarbejde i 2017, drømt om at kaste os over HØJSANGENs blændende billedrige tekstunivers og vil med 'Kom, lad os løbe!' sidestille dette hovedværk i kærlighedslitteraturen med andre væsentlige tekster.

Skuespilleren Thure Lindhardt og musikeren Søren Gemmer var i 2018 rundt i danske kirker, små som store, med deres fortolkning af Prædikerens Bog. Opsætningen hed ALTING HAR EN TID og fik følgende ord med på vejen.

Sven-Ingvart Mikkelsen, organist i Sankt Markus Kirke, Frederiksberg:

Alting Har En Tid' er en overraskende medrivende oplevelse af Prædikerens bog, hvor Thure Lindhardts stærke og intense formidling af teksten blev underbygget, kommenteret og ledsaget af Søren Gemmers geniale fantasifulde musikalske univers. En unik oplevelse helt uden for de gængse genrebegreber og stilarter.

Mads Djernes, sognepræst i Nørremarkskirken, Vejle, og organist:

De stærke, både håbefulde og resignerende ord fra Prædikerens Bog fik et forrevent og undertiden næsten lyrisk lydlandskab at fremstå i, da den elektroniske musik og flyglets akustiske lyd blandede sig ind og ud af den ætsende recitation.

Se alle koncerter her på farumsogn.dk