Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 
fredag27sep2019

Fredagsmøde: Det glemte Anatolien

fredag27sep2019 kl. 14:30 - 15:30

Per Faurskov tager os med på en rejse til Anatolien i Tyrkiet, hvor han går i dybden med flere af Anatoliens glemte kulturer: Frygierne, lydierne, georgierne, hittit, armenerne, Uratu, Byzans, Pontisk, Seljuk og Paflagonien.

Mange steder i landet vidner om kristendommens tidlige historie, f.eks. Hagia Sophia eller Aya Sofia, kirken i Istanbul fra år 536.

Bl.a. skal vi se en masse billeder fra det nordøstlige Tyrkiet, som i 1000 tallet var domineret af den georgiske kristendom. Her findes stadig nogle få tilbageværende kirker.

Anatoliens væld af gamle kulturer og dens fantastiske historie er utrolig spændende. Det gælder især den frygiske kultur og den lydiske kultur som blomstrede omkring år 750 f.v.t. Meget få kender til disse kulturer, men foredraget giver mulighed for at komme tæt på de historiske vidnesbyrd. Hvem kender ikke til sagnet om den gordiske knude. Men hvem var nu lige kong Gordion? Eller kong Midas? Vi skal med ind under en gravhøj og se kongens gravkammer.

Men vi skal også høre om nutidens Tyrkiet med dets gæstfrie befolkning og de mange smukke landskaber. Kappadokien, med dets væld af klippeboliger er blot et af dem.

Per Faurskov har mange års erfaring som rejseleder i både Sydøstasien og Tyrkiet. På sine mange rejser i forskellige kulturområder har han altid haft nær kontakt til lokalbefolkningen.

Velkommen til en hyggelig eftermiddag med foredrag, kaffe og kage og hvor vi også skal synge sammen!

Fredagsmøder foregår den sidste fredag i hver måned i Stavnsholtkirken bortset fra i sommermånederne og i december.

Møderne annonceres bredt blandt andet her på farumsogn.dk og i Furesø Avis.  

Der kan bestilles kirkebil på Farum kirkekontor på tlf. 70 27 25 85 hverdage 9.00 til 13.00