Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 
søndag25aug2019

Koncert i Stavnsholtkirken med den kinesiske slagtøjsvirtuos Wu Yan

søndag25aug2019 kl. 16:00 - 17:00

Søndag 25. august kl. 16 får vi et sjældent besøg i Stavnsholtkirken, når den unge kinesiske slagtøjsvirtuos Wu Yan giver en solokoncert. Hun er født 1991 og begyndte at spille slagtøj allerede som 11-årig. Hun spiller både på traditionelle kinesiske instrumenter og moderne vestlig percussion.

Efter sin eksamen fra konservatoriet i Beijing har hun deltaget i det omfattende musikalske udvekslingsprogram mellem Danmark og Kina, der finder sted med base i Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og hun debuterede i 2018 fra solistklassen her efter to års intensive studier hos professor Gert Mortensen. Hun har medvirket som solist med China Radio National Orchestra, og hun har været koncertmester i China Youth Traditional Orchestra. Hun er desuden medlem af det prominente ensemble Percurama, som er opstået omkring Gert Mortensens solistklasse.

Hun har fået interesse for nutidig dansk musik i kraft af studieårene i København, og det præger hendes program ved koncerten i Stavnsholtkirken.Ved koncerten spiller hun bl.a. Per Nørgårds store slagtøjsværk I Ching, som er inspireret af fjernøstlig musik og mystik, og som for længst har opnået klassikerstatus. Hun uropfører også et stort nyt værk for marimba solo, som hun har bestilt hos John Frandsen. Værket hedder Ballerina, og det er inspireret af hendes elegante og graciøse spillestil. 

På programmet står desuden en transskription af Bachs Cellosuite nr. 1 for marimba, samt en Marimba Spiritual af den japanske komponist Minoru Miki, så eftermiddagens koncert vil i sandhed bringe os vidt omkring i verden.

Der er som sædvanligt fri entré til koncerten

Læs mere og hør eksempler på musikken på Wu Yans egen hjemmeside her: http://www.wuyanperc.com/