Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 
lørdag20apr2019

Drop ind-dåb i Farum

lørdag20apr2019 kl. 14:00 - 18:00

Blev du aldrig døbt som barn? Eller er dine børn ikke blevet døbt? Så er drop ind-dåb i Stavnsholtkirken i Farum en mulighed. 

Lørdag 20. april lukker kirken dørene op for folk, der gerne vil døbes ved en mindre, men stadigvæk højtidelig ceremoni.

Præsterne i Farum Sogn tilbyder som noget nyt at døbe børn og voksne ved en dåbshandling, der ikke er planlagt på forhånd, men hvor man kan beslutte sig og aftale dåben på dagen.  

Man kan komme om eftermiddagen fra kl 14 og blive døbt, blot ved at vise sygesikringskort eller pas. 

Sognets fem præster vil være til stede og tage individuelle samtaler med de fremmødte inden selve dåben ved kirkens døbefont. 

Der er ingen gudstjeneste i forbindelse med dåben, men organisten medvirker og spiller på orglet. 

Den første drop ind-dåb blev holdt på Vesterbro i 2017, og siden har den spredt sig til de større provinsbyer og nu også til forstæder og satellitbyer som Farum.

Ved dåben får man mulighed for at blive del af et stort fællesskab - et fællesskab om at være menneske, at elske, håbe og tvivle. Ved dåben får det enkelte menneske en ny begyndelse. Mange føler sig usikre på, hvordan de træder ind i folkekirken, når de er blevet voksne. For mange unge familier kom et eller andet i vejen for, at de holdt barnedåb for deres børn. Der var måske en modstand i familien imod, at barnet skulle døbes, eller familien ønskede ikke at gøre en stor fest ud af det.

Dåb af store børn, unge eller voksne er ikke noget ukendt fænomen i folkekirken og heller ikke i Farum. Adskillige gange om året kommer kommende gudforældre eller faddere til et barn for at blive døbt. Omtrent hver sjette konfirmand døbes før konfirmationen. Det er blandt andet behov som disse, drop ind-dåben kan tilgodese. 

Drop ind-dåben foregår lørdag 20. april fra klokken 14 til 18 i Stavnsholtkirken.

Pas eller sygesikringskort skal medbringes.