Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 
fredag22feb2019

Fredagsmøde: Pelle Erobreren

fredag22feb2019 kl. 14:30 - 16:30

Stavnsholtkirken åbner dørene for foredag med Lillian Hjort Westh, tidligere højskoleforstander for Bornholms Højskole. Hun vil fortælle om Martin Andersen Nexø’s store roman, "Pelle Erobreren."

Martin Andersen Nexø skrev denne roman i starten af 1900-tallet. Det, der gør gode romaner helt fantastiske er, at de holder evigt. Og det gør ”Pelle Erobreren”! Romanen handler om at finde sit naturlige voksested, om kampen for at få et værdigt liv, om fællesskab og drømme – ja, den handler om meget, meget mere.  Bille August lavede en fremragende film i 1987 over romanens første bind, ”Barndom”, der foregår på Bornholm, som Pelle og Lassefar flytter til fra Sverige. Der er 3 bind mere, nemlig ”Læreår”, ”Den store kamp” og ”Gryet”. Pelle forlader nemlig øen igen. I foredraget samler Lillian Hjorth-Westh de mange tråde, der beskriver Pelles gribende historie gennem hele romanen. 

 

I denne forbindelse er det spændende, at Per Fly for tiden er i gang med forberedelserne til en TV-serie om Pelle Erobreren - på nuværende tidspunkt dog kun på manuskript-plan.