Du er her: 
søndag14okt2018

Koncert: Nyt og klassisk for kontratenor og orgel

søndag14okt2018 kl. 16:00 - 17:30

Søndag 14. oktober 16.00 byder vi på koncert i Stavnsholtkirken med den unge kontratenor Morten Grove Frandsen og kirkens organist John Frandsen. 

Morten afsluttede sine studier på Operaakademiet i sommeren 2016 som den første kontratenor nogensinde.

Allerede i hans studietid var der stor opmærksomhed om ham; han udnævntes som årets unge operatalent ved Copenhagen Opera Festival 2015, og han har siden modtaget flere priser og hæderslegater, bl.a. Reumertprisen og Sonningfondens stipendium i 2016 og Musikanmelderringens Pris i 2017. I sæsonen 2017-18 var han solist i to produktioner på Den Kgl. Opera, og om kort tid kan han genopleves i den store rolle som digterpræsten Kaj Munk i kammeroperaen Martyriet, som skal på landsturné og bl.a. kommer til Galaksen i Værløse i slutningen af oktober.

Ved koncerten i Stavnsholtkirken synger Morten et stort og afvekslende program af kirkelige arier, salmer og sange af bl.a. Gustav Mahler og Antonin Dvorak. Der står også klassiske og nye danske salmer på programmet; vi skal høre en buket af Weyse og Ingemanns elskede aftensange, samt en række nye salmer til tekster af Simon Grotrian og musik af John Frandsen.

Ind imellem sangene spiller John Frandsen orgelværker af César Franck og Niels W. Gade. 

Der er fri entré til både koncerten, og alle er velkomne.