Du er her: 
søndag19aug2018

Klokkekoncert og foredrag om Farum Kirkes klokker

søndag19aug2018 kl. 16:00 - 18:00

På gårdspladsen foran Farum Kirke og Farum Præstegård indbydes denne søndag til en klokkespilskoncert med efterfølgende foredrag om Farum Kirkes klokker.

Et klassisk klokkespil består af 50 større og mindre kirkeklokker, som normalt er ophængt i et kirketårn. Et sådant instrument kan vi ikke mønstre i Farum Sogn, men klokkenisten Erik Kure har i stedet anskaffet sig en stor blokvogn med et transportabelt klokkespil, hvor de mange klokker hænger spektakulært til syne. Han spiller på klokkerne fra et tastatur bestående af store tunge vægtstænger, som anslås med knyttede hænder og med fødderne. På programmet står kendte melodier og musikstykker, som Erik Kure har arrangeret for klokker. Der indgår bl.a en fantasi over salmemelodier til Luther-salmer. Der spilles også et værk, som Stavnsholtkirkens organist John Frandsen tidligere har skrevet til Erik Kure, og som blev uropført i august 2012 fra domkirketårnet i Budolfi Kirke i Aalborg. Stykket hedder “Bells of Budolfi” og kan høres her: https://youtu.be/UZ_MWK7QzrU.

Efter den udendørs koncert, som varer 45-50 minutter, fortsætter vi i Præstegårdslængerne, hvor Erik Kure vil fortælle om Farum Kirkes klokker og deres historie. Erik Kure er én af de personer, der ved allermest om klokkerne i alle de danske kirker. Han har været Kirkeministeriets klokkespilskonsulent i en årrække, og i dag er han uafhængig klokkerådgiver - foruden en aktiv organist og foredragsholder. 

Der er fri entré til hele arrangementet og alle er velkomne.