Du er her: 
søndag17jun2018

Koncert i Stavnsholtkirken: Conviviums sommerkoncert

søndag17jun2018 kl. 16:00 - 17:30

Søndag 17. juni kl. 16 i Stavnsholtkirken inviterer vi til den årlige sommerkoncert med Farum Sogns eget kammerkor Convivium under overskriften Sommerlys og stemmeklang. Koret består af de otte sangere, der til daglig passer tjenesterne i Farum Kirke og Stavnsholtkirken, og i år optræder de i et program med velklingende klassisk kormusik fra renæssancen til i dag.

Koncerten indledes med ”Missa brevis” af den italienske 1500-tals komponist Palestrina. Han står som en af sin periodes allerstørste mestre, og messen regnes som et hovedværk i italiensk renæssance. Som kontrast eller kommentar hertil synger koret derefter to satser af den næsten 300 år yngre italienske operakomponist Giuseppe Verdi. Det er to af hans såkaldte ”Pezzi sacri” – kirkelige værker – som er skrevet med tydelig reference til Palestrinas gamle kirkelige stil. Men også fyldt af Verdis storladne dramatik og patos. 

Efter denne musikalske rejse til Syden vender vi tilbage til Danmark. Vi skal høre Niels W. Gades ”Fem flerstemmige sange”. De blev til, mens Gade opholdt sig i Tyskland som assistent for Mendelssohn, og de bærer præg af hans indtryk af tysk romantik.

Koncerten afrundes med den lille korcyklus ”Sommerlys” af John Frandsen til lyriske og følelsesfulde tekster af den danske senromantiker Viggo Stuckenberg. Det er tre små satser, der emmer af dansk sommerstemning.

Og hvem ved, måske får vi også, traditionen tro, lov at ønske hinanden god sommer med Svend S. Schultz’ korklassisker ”Yndigt dufter Danmark”.

Der er som sædvanligt fri entré.