Vandreservoir mod tørke

Efter kørsel ad hullede bjergveje i det sydlige Etiopien finder man i området Jibri et 25.000 liter stort vandreservoir, som opsamler vandet fra tre nærliggende kilder. Det er bygget af lokale i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp. Der kan tappes vand tre forskellige steder. Et til drikkevand, et vaskested og et kar til dyrene. ”Før var der altid konflikter om vandet landsbyerne imellem. Og børnene blev syge af at drikke det, når det også blev brugt til vask og dyr”, fortæller landsbyens beboere. Nu er der vand nok, selv i tørketiden. Landsbyens beboere skal ikke længere på vandring i tre måneder af året for at søge mad og vand andre steder. De kan blive og lade børnene gå i skole. Kun de stærkeste af mændene må afsted af og til. Endda er der vand til den planteskole, Folkekirkens Nødhjælp har oprettet for at undervise i at dyrke nye hårdføre og sunde planter som fx amarant og moringatræer.

(Foto: N. P. Bjærre)