Minerydning giver landbrugsjord

”Min mor og min kone er bekymrede, men jeg synes, det er min pligt,” siger 36-årige Hassan Kossar, der arbejder for Folkekirkens Nødhjælp i Sydsudan. Han er en af dem, der udfører det langsomme og farlige, men livsnødvendige arbejde at rydde miner. Selv mange år efter krig og konflikt er miner og andre krigsrester livsfarlige for mennesker og dyr. Først når minerne er ryddet, kan folk vende hjem, genopbygge deres huse, dyrke jorden og anlægge veje og skoler på sikker jord. ”Jeg bliver stolt og glad, når vi vender tilbage til et ryddet stykke land og ser, at jorden nu bliver brugt til landbrug. Så ved jeg, at jeg har gjort noget godt,” siger Hassan. I 2015 ryddede Folkekirkens Nødhjælp 1,2 millioner m2 jord for miner i 2015.

(Foto: Paul Jeffrey)