Convivium

Convivium n 2 (af convivo) gæstebud, selskab, gilde.
Sacrum c. (liturg.) det hellige måltid, nadver.

Kammerkoret Convivium består af de to vokalkvartetter, der til daglig gør tjeneste som kirkesangere ved Farum Kirke og Stavnsholtkirken. Ensemblet blev etableret i 1997 og har siden afholdt koncerter 2-3 gange om året i Stavnsholtkirken. Korets medlemmer er for de flestes vedkommende særdeles aktive og velkendte i det danske musikliv, både som solister og som medlemmer af bl.a. DR Vokalensemblet, Den Jyske Opera og Vokalgruppen Ars Nova.

Convivium har desuden lejlighedsvis optrådt ved koncerter ude i landet og i Danmarks Radio. Korets første cd med danske kantater af Telemann udkom i 2000 på plademærket Classico. Senest har Convivium medvirket i regi af Forum for Musik og Teologi ved en historisk pinsegudstjeneste i Løgumkloster Kirke i juni 2011.

Korets navn er valgt med velberåd: hemmeligheden bag dets høje niveau og engagement er først og fremmest de medvirkende sangeres store glæde ved at være sammen! Om god musik, såvel som om god mad, humor og spontan livsudfoldelse.