Salmer i farver

Med sit symbolske sprog er mange salmer meget billeddannende og farverige. I dette projekt vil vi arbejde med fire salmer, der egner sig til at blive udtrykt og illustreret i akvarel.

"Lyset" er et gennemgående tema i projektet. Dels fordi lyset er et centralt symbol i kristendommen og i mange salmer, og dels fordi opmærksomhed på lyset også er en essentiel del af akvarelteknikken.

De udvalgte salmer er Lysets engel går med glans, Se nu stiger solen af jordens skød og I østen stiger solen op. Andre salmer kan afhængig af årstid og højtid inddrages.

Undervisningens indhold:

• Vi synger de tre udvalgte salmer i kirken med akkompagnement af kirkens organist.
  • Vi fordyber os i salmernes brug af billeder og deres betydning.
  • Vi illustrerer salmerne under instruktion af Karen Borch, der er akvarelkunstner og illustrator.

Projekt: Salmer i farver
Målgruppe: 5. – 7. klasse
Fag: Musik, billedkunst, dansk, kristendomskundskab
Lektioner: En formiddag fra kl. 8.15 til 12