Luther og reformationen

Vi tilbyder et undervisningsforløb, der gør reformationen og Martin Luther nærværende for eleverne. Et nyt billede af mennesket, et nyt billede af verden og af samfundets autoriteter - det var, hvad reformationen førte med sig.

Med Martin Luthers egen dramatiske livshistorie som ledetråd dykker vi ned i renæssancens nybrud og trækker sporene frem til i dag. Projektet kan indpasses i faget historie og i kristendom.  Formen kan variere fra et enkelt klassebesøg i kirken til forløb over flere dobbelttimer på skolen med inddragelse af film, fortælling samt salmer og enkle tekster af Luther i dansk oversættelse. Indhold og form aftales med kirkens underviser.

Projekt: Reformationen
Målgruppe: 6. - 10. klasse
Fag: Historie, kristendomskundskab
Lektioner: Formen kan variere fra et enkelt klassebesøg i kirken til forløb over flere dobbelttimer på skolen