Nyt orgel i 2012

Farum kirkes ny orgel har været flere år undervejs. På grund af det gamle orgels klanglige utilstrækkelighed og fordi instrumentet var blevet kraftigt angrebet af skimmelsvamp besluttede menighedsrådet sig for at anskaffe sig et nyt orgel. Orgelbyggerfirmaet Poul Gerhard Andersen og Bruhn blev valgt til at forestå byggeriet af det nye orgel.

I samarbejde med orgelkonsulent Sven Ingvart Mikkelsen og Poul Hansen fra P.G. Andersen og Bruhn fandt sognets to organister frem til den klanglige opbygning af orgelet. Menighedsrådet havde mulighed for at følge processen undervejs, idet der blev arrangeret en tur til orgelbyggeriet i Sønderjylland i august 2012. Her fik man på tætteste hold mulighed for at få indblik i den både komplicerede og fascinerende arbejdsproces, som det er at fremstille et orgel. Orgelet blev fremstillet på orgelbyggeriet i sommeren 2012. I oktober blev orgelet opstillet i Farum Kirke. Herefter gik orgelintonatør Paul Hansen i gang med at lægge sidste hånd på den langvarige arbejdsproces, det er at gøre orglet spilleklart. Denne del af processen er måske den allervigtigste, fordi det er på dette tidspunkt, at instrumentets endelige klang i kirkerummet fastlægges.

Orglet blev indviet i forbindelse med en koncertrække på fire søndage i februar 2012, hvor det ny orgel blev præsenteret. Farum kirkes organist Bendt Fabricius åbnede koncertrækken med en solokoncert og akkompagnerede fløjtenisten Helene Simonsen til den næste. Herefter afsluttede orgelkonsulent og slotsorganist Sven-Ingvart Mikkelsen og domorganist ved Århus domkirke Kristian Krogsøe koncertrækken. Den var en stor succes med stort set fulde huse til alle koncerter.