Undervisningens indhold

Når konfirmanderne går til præst, befinder de sig midt i mellem barndom og voksenliv. Konfirmationsforberedelsen kigger baglæns til den dåb, de engang fik og til de bibelhistorier, de måske fik fortalt engang. Undervisningen ser også fremad mod voksenlivet og giver de unge et billede af, hvordan kristendommen kan være en del af deres syn på sig selv og på verden.

Desuden er konfirmationsforberedelsen en indføring i kirkens gudstjeneste og symbolsprog. Hver præst fastsætter et antal gange, hvor konfirmanden forventes at gå i kirke og lære gudstjenesten af kende. I løbet af året får de unge også lært en række salmer at kende.

Sognets præster fordeler skolerne imellem sig og konfirmanderne undervises så vidt muligt af den præst, der skal konfirmere dem. Andelen af unge, der konfirmeres i Farum ligger på omkring 75%.

Kirkekontoret
Stavnsholtvej 25