Kirkegårdens historie

De tre kirkegårde i Farum, den gamle og den nye og Skovkirkegården, ligger ved siden af hinanden tæt ved Farum Kirke. Begge kirkegårde afspejler tidens forskellige gravskikke.

Gammel kirkegård

Tæt på Farum Kirke ligger de gamle gårdmandsfamiliers slægtsgravsteder, nogle med smedejernshegn samt gravpladser for flere generationer af ejere af Farumgård.

Ny kirkegård

Bevæger man sig ned mod søen, bemærker man, hvordan kistegravsteder bliver delt op i mindre urnegravsteder i takt med, at denne begravelsesform er blevet den alt dominerende. Den nye kirkegård, som blev indviet i 1970, er landskabsarkitekt Henning Rasmussens værk, og man ser tydeligt på dens cirkulære form med omgivende volde, at arkitekten var var inspireret af vikingefæstningen Trelleborg. Den nye kirkegård rummer en stor variation af gravstedstyper. I den afdeling, der først blev fyldt op, vidner gravene på rad og række om industrisamfundets serielle karakter, mens de nyeste gravrum vidner om 1990'ernes stræben efter individualisme og personligt præg - også i døden.

Skovkirkegården

Skovkirkegården ligger syd for Ny kirkegård i umiddelbar nærhed af Farum sø. Den blev indviet i november 2012 og blev taget i brug i efteråret 2013.