Skovkirkegården

Der blev i 2013 anlagt en skovkirkegård syd for Ny kirkegård i umiddelbar nærhed af Farum sø.

Skovkirkegården er anlagt på et stykke jord med store træer, der er udlagt som fredskovsareal. For at passe på træerne anlægges kun gravsteder til urner. Set oppefra bliver urnerne lagt i snorlige rækker, men det vil man ikke kunne se på selve arealet. Der er ingen markering af gravstederne, men på kirkegårdskontoret ved  man, hvem der ligger hvor. Der er anlagt en kranseplads, hvor pårørende kan lægge blomster og kranse.

En snoet sti løber gennem Skovkirkegården fra Ny kirkegård og ned til søen. Skovbunden er tilplantet med stauder og urter og på stien er der slotsgrusbelægning, så det ligner en skov så meget som muligt.

Download vedtægter for gravsteder på Skovkirkegården